Kina

25/10 Xian 15:32
Igar var vi och sag terrakotta armen, akte lokalbuss dit.. Jag vet inte om det var det att jag inte var pa humor, eller om det ar det att jag ar fruktansvart less pa alla turistfallor och turistgrupper i fargglada hattar som foljer efter en farggalad flagga. Eller sa var det bara inte sa imponerade. Visst, det ar typ 7000st nergravda lersoldater som har legat nergravda i 2000ar for att en kejsare inte ville do sjalv, lilla egoisten. Men det ar ett sant jippo! Allt ar uppbyggt for att dra in pengar fran stackars turister och det skulle nastan inte forvana mig om allt ar fejk endast for det! :P Typ grejjen att de hittade armen pa 70-talet, det var mer an 30ar sedan, och de har fortfarande inte gravit upp allt! haaallaaa! Hur lang tid kan det ta!? och de har reklam som sager att "Kom hit nasta ar igen, da har vi gravt fram nya spannande gubbar" yeah right.... De har sakert gravt upp allt och markt att den inte fanns nagot haftigare sa da tackte de over det ingen.. Jaja, been there done that, avprickat fran "att gora listan"

Igar kvall hangde vi bara pa hostelet, i den lokala baren och restaurangen som sitter ihop med den har byggnaden. Huuur mysigt som helst. Jag far flaschbacks fran typ konfirmationslagret och andra helt underbara lager da man traffar massa nytt folk med samma intressen, samma mal, upplevt samma saker och har samma oppna installning till att lara kanna varandra. Det var aven "Bumplingsparty", bumplings ar undefar som palt faktiskt, en deg som man bakar in kottfars med lok i och sen angkokar, en klassisk kinesisk matratt. Vi fick vara med att laga dem och sen kakade vi tillsammans med de andra som ville delta fran hostellet, helt gratis. Riktigt kul! :) Imorse bokade vi nya tagbiljetter for imorgon till en stad vaster ut, Chengdo, som har ett pandareservat dit vi tankte ta oss. 16.5 timmar med tag. Funderade forst pa att aka redan ikvall men jag har fatt ont i ryggen och de andra stannar garna en natt till pa det har schyssta hostellet. Inga problem. Blir mer chillax idag, hanger nog mest har pa hostellet.. :)

23/10 Xian 14:42
Sov sa gott man kunde sittandes pa ett natttag fullt med kineser vars huvudsakliga nattsyssla ar att spela kort hogljutt och salja mat till alla. :) Checkat in pa varldens mysigaste hostel, Sma kinesiska byggnader som sitter tatt ihop med sma innergardar med fiskdammar och klangvaxter, ibland vet man inte om man ar inomhus eller utomhus. :) Har hunnit springa en vanda pa stan ocksa, den kanns liten om man jamnfor med gigantiska Peking och tempot ar lite lugnare. Har ocksa for forsta gangen pa lange fatt tag i riktigt gott kaffe! Vi vantar pa att grabbrana ska vakna (da de sov sammre an oss pa taget i en annu livligare vagn) for att sen mota upp Tara och Yvett vid "Drum tower", ett torn som alla kinesiska stader har som var ett varningtorn forritiden. Tar nog terrakottaarmen i morgon och bara chillaxar pa hostelet idag!

22/10 Peking --> Xian 21:40
Nattag med sittplatser i 13tim till Xian. Vi blev tillslut nojda med Peking och det borjade bli dyrt att leva dar, bade jag och Hilda har skickat hem ett varsit stort paket med klader och skor. Jag skickade aven med mina varma klader, understall och kangor sa jag hoppas verkligen det kommer fram da det blev ratt vardefulla grejjer. Skont att vara pa fri fot igen, att inte ha nogot planerat utan vi kan dra vart som helst i varlden nar vi vill! USA kanske, lart kanna en tjej fran Hawaii, Dana, shysst. :)

21/20 Peking 22:30

Hotellnatterna tog slut sa nu drog vi till Kins, Jackies och Werners hostel Nine dragon. Helt okej. Tara och Yvett flog till Xian i morse och vi drar nog dit imorgon kvall med natttag. Idag har vi tagit det ratt lugnt, det blev sent igar, igen.. :) Sag sommarpalatset idag, kandes ratt likt himmelskafridens park fast lite schysstare. Kakade middag pa en marknadsgata dar det blandannat saldes skorpioner, mask, larver, puppor, farpenis och tjurbollar. Det rackte med ankhjarnan jag at igar sa jag avstod. Nu later det som att maten har inte ar sa god men den ar fantastisk. Oftast ar man ett gang runt ett bord med en san dar rund glasskiva som man kan snurra runt, sen bestaller man in en tallrik av det man tycker ser spannande ut. Oftast blir det alldeles for mkt mat och det ar kul att det blir sa mkt olikt!

Jag blir fortfarande imponerad av alla byggnader och skyskrapor, aven om de inte alltid syns i all smogg.. (Hildas hosta beror troligvis pa den fororenade luften kombinenar med astma och forkylning. De har forbjudit alla bensindrivna mopeder sa alla kor omkring pa elmopeder vilket ar livsfarlig for oss ganggangare da man inte hor dem komma! :P) Natterna ar ljusa da alla neonskyltar och extrema tvskarmar som klar hela byggnader lyser upp gatorna. Vi tar oss fram med bade sub och cab. Caben ar billig, tva mil kostar 50svenska men det tar lang tid att ta sig fram aven pa natten i all trafik. Subben gar fortare och en resa kostar 2svenska, men det ar sjuuuuukt mycket folk under dagens rusning. Den ar dock frasch da den restaurerades helt infor OS. Bekvam som en hastensang om man jamnfor med Moskvas.. ;)

Kommentarer
Postat av: kusin johan

instämmer, lerfigurer var kul när man var liten ;)

2008-10-25 @ 10:50:02
Postat av: Hanna

Vi hittade potatisar i landet, o nästa år kan det finnas ännu mer spännande saker. Kom hit och gräv igen!



Grattis till jobbet! Gött!



Mina händer är svarta av olja och jag är nöjd.= nya bromsklossar på bilen och den går fint. (ta i trä)



Kramar

2008-10-25 @ 12:14:22
URL: http://luv.xpy.se
Postat av: mamma

nyss hemkommen från Rom kan jag bara hålla med, man kan bli rätt trött på allt turistiskt. Då är det bra att byta miljö till nåt mer naturalistiskt... vad har hänt med ryggen?

2008-10-26 @ 15:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0